2011/08/15

Andra turen

Vi drog kosan mot Fjällnäs och en tur på kungsleden. Vädret var inte det allra bästa. Men det är ju ganska typiskt i fjällen, man kan ju inte veta hur det är där man tänkt gå. Den första delen är ju som vanligt uppför. I skogen på vägen upp var det ganska trevligt och varmt. Jag ångrade nästan att jag tagit mitt nyinköpta underställ.
Men så fort vi kom upp på kalfjället, så visade det sig att det var en kraftig vestlig vind.Men vi stretade på, drog upp dragkedjorna och huvor för att klara den värst blåsten. Vi hade hört att det skulle finnas väldigt mycket lämlar i år. Vi såg några stycken men de flesta var döda. Eller så hade de väldigt bråttom i väg. Men en lyckades i alla fall komma med på bild.
Vi hade en tanke på att gå fram till vindskyddet, men eftersom det inte finns någon bäck e närheten stannade vi tidigare och åt våran lunch. När vi precis var klara och hade packat för att gå tillbaka kom det ett fint duggregn. Men vi var ju klädda för dåligt väder, så det var bara att knata på. Men helt plötsligt tittade solen fram och vi fick en trevlig resa hem.     

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar