2011/08/15

Tredje turen

När vi vaknade på morgonen var det ett underbart vackert väder. Men frost både på marken och bilen. Edgar tyckte det var alldeles underbart att få rulla sig på den kalla backen.
Dagens tur skulle gå upp till Svanåstugen. Vi tog transit spåret till Pålsvallen och började där vår stigning upp för fjället. När vi gått drygt en timme och kommit ovanför trädgränsen var det äntligen dax för en kaffe paus.
Den förträfflige kocken fick slåss både med mygg och flugor innan kaffet blev färdigt.

Själv tittade jag på den underbara utsikten över Lill-Skarven och Storskarven. Edgar har nu blivit så klok och förståndig att även han kan lägga sig och vila.
Men han tittar åt andra hållet, för där kanske det kan finnas några ripor att jaga. Till slut gav han upp och slappade ordentligt.
Våran tur fortsatt under hela dagen i under bart väder. Efter en lunch vid Svanåstugan forsatte turen, längs med Svansjön. Där fick Edgar vittring på en ren. Det bar iväg över bäcken och vidare upp på andra sidan av fjället. Då kunde man inte märka att han blivet gammal och borde vara trött. Efter en bra stund kom han till baka och fick nu gå i koppel då det visade sig att det fanns ganska många renar även på våran sida av sjön.
När vi tagit oss ner för backen vid Tennporten, där man gjort en väg för det nya liftsystemet.Fastän det var väg så var det besvärligt att  gå utför och tillslut valde vi att gå i backen eftersom Edgar inte gillade det vassa gruset. Hemma i stugan slocknade våran mycket trötta hund.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar